Öppen förskola

Oscars församling har två öppna förskolor, en på Fredrikshovsgatan och en på Armfeltsgatan.

OBS! Fasadrenoveringen på Fredrikshovsgatan pågår fortfarande! Därför ber vi alla besökare att visa hänsyn mot byggarbetarna genom att gå runt Oscarskyrkan för att komma till Öppna förskolans entré. Vagnarna ställs utanför entrén eller vid kyrkan. Tack på förhand!

Församlingens öppna förskolor är träffpunkter för barn 0-5 år i vuxens sällskap. Verksamheten leds av pedagogiskt utbildad personal med lång erfarenhet av att arbeta med barn. Vi hälsar alla friska barn och vuxna varmt välkomna!

På Öppna förskolan har vuxna (föräldrar, mor-/ farföräldrar, barnvakter mfl) möjlighet att träffa andra vuxna och dela tankar och erfarenheter. Barnen har möjlighet att träffa andra barn men framför allt få möjlighet att röra sig i en barnsäker och pedagogiskt stimulerande miljö. Här kan de besökande läsa sagor, leka, måla och rita. Varje dag i båda verksamheterna har vi en sångstund kl 10.00 för de som är intresserade. Då sjunger vi både gamla och nya barnvisor tillsammans.

Ungefär en gång i månaden har vi även sångstund i kyrkan. Läs mer här!

Ingen föranmälan krävs. Ni som besökare kan komma när det passar era rutiner under dagen. Vi ber alla besökare visa respekt mot våra pedagoger och de andra besökande familjerna. Vi hjälps åt att städa efter lekens slut, inför sångstund och innan hemgång.
Till vår stora glädje har vi under en längre tid haft många besökande till Öppna förskolan. Det finns dock en begränsning för hur många vi kan vara i våra lokaler, både ur ett säkerhets- och ett arbetsmiljöperspektiv. Därför sätter pedagogerna på öppna förskolan upp en lapp när det helt enkelt inte får plats fler besökande. I samband med att några familjer går hem tar vi emot nya besökande igen. Vi vill att alla ska känna sig välkomna och vi tackar för visad förståelse om ni möts av en stopp-lapp. Vi gör detta med omtanke för alla, både stora som små besökare. Tack på förhand för ett gott samarbete!

När barnen är förkylda, febriga eller magsjuka ska de vara hemma. De är välkomna tillbaka när de är friska och inte längre riskerar att smitta de andra besökande familjerna. Vid magsjuka ber vi er vara hemma minst 48h efter sista symptom. Vi följer Vårdguidens/1177.se´s rekommendationer.

Avgift: 25 kr/gång eller 600 kr/termin.
Det går bra att betala med swish på plats, swishnr. 123 268 49 26.
Om du betalar terminsavgiften via internetbank, kom ihåg att skriva ”Terminsavgift för Öppna förskolan” som meddelande. Bankgironr. 477-6779.

Frågor om våra öppna förskolor besvaras av:

Sofie Winsnes

Oscars församlings öppna förskolor:

Armfeltsgatan 2 (Ingång via gården på fastighetens baksida)
Måndagar kl 9:00-12.30
Tisdagar kl 9:00-12.30
Onsdagar kl 9:00-12.30
Torsdagar kl 9:00-12.30
Fredagar – STÄNGT

Fredrikshovsgatan 3C
Måndagar – STÄNGT
Tisdagar kl 9:30-15.00
Onsdagar kl 9:30-15.00
Torsdagar kl 9:30-13.00
Fredagar kl 9:30-13.00
OBS! Fasadrenoveringen pågår fortfarande! Därför ber vi alla besökare att visa hänsyn mot byggarbetarna genom att gå runt Oscarskyrkan för att komma till Öppna förskolans entré. Vagnarna ställs utanför entrén eller vid kyrkan. Tack på förhand!