Öppen förskola

Oscars församling har två öppna förskolor, en på Fredrikshovsgatan och en på Armfeltsgatan.

Under våren 2019 kommer bara Armfeltsgatan vara öppen p.g.a fasadrenovering på Fredrikshovsgatan. Beräknad återflytt är efter sommaren.

Församlingens öppna förskolor är träffpunkter för barn 0-5 år i vuxens sällskap. Verksamheten leds av pedagogiskt utbildad personal med lång erfarenhet av att arbeta med barn. Vi hälsar alla friska barn och vuxna varmt välkomna!

På Öppna förskolan har vuxna (föräldrar, mor-/ farföräldrar, barnvakter mfl) möjlighet att träffa andra vuxna och dela tankar och erfarenheter. Barnen har möjlighet att träffa andra barn men framför allt få möjlighet att röra sig i en barnsäker och pedagogiskt stimulerande miljö. Här kan de besökande läsa sagor, leka, måla och rita. Varje dag har vi en sångstund för de som är intresserade. Då sjunger vi både gamla och nya barnvisor tillsammans.

Ungefär en gång i månaden har vi även sångstund i kyrkan. Läs mer här!

Ingen föranmälan krävs. Ni som besökare kan komma när det passar era rutiner under dagen. Vi ber alla besökare visa respekt mot våra pedagoger och de andra besökande familjerna. Vi hjälps åt att städa efter lekens slut, inför sångstund och innan hemgång.

När barnen är förkylda, febriga eller magsjuka ska de vara hemma. De är välkomna tillbaka när de är friska och inte längre riskerar att smitta de andra besökande familjerna. Vid magsjuka ber vi er vara hemma minst 48h efter sista symptom. Vi följer Vårdguidens/1177.se´s rekommendationer.

Avgift: 25 kr/gång eller 500 kr/termin.
Det går bra att betala med swish på plats, swishnr. 123 268 49 26.
Om du betalar terminsavgiften via internetbank, kom ihåg att skriva ”Terminsavgift för Öppna förskolan” som meddelande. Bankgironr. 477-6779.

Frågor om våra öppna förskolor besvaras av:

Sofie Winsnes

Oscars församlings öppna förskolor:

Armfeltsgatan 2 (Ingång via gården på fastighetens baksida)
Måndagar kl 9:30-13:00
Tisdagar & onsdagar kl 9:30-15:00
Torsdagar kl 9:30-13:00
Fredagar (endast barn 0-8 månader) kl 9:30-13:00

Öppet fram till 14 juni, sedan sommarstängt!

Fredrikshovsgatan 3C
Öppna förskolan på Fredrikshovsgatan är stängd tillsvidare p g a fasadrenovering. Vi hoppas öppna efter sommaren 2019.