Konfirmation

Konfirmation 2020

Konfirmation 2020 är för ungdomar födda -05.
OBS! Är ditt barn född 2006 eller senare får ni tyvärr vänta med en anmälan. Vi tar emot anmälan ett år innan tänkt konfirmation.
Anmälan till konfirmation 2021 öppnar den 21 maj. Mer info kommer i maj. Välkommen tillbaka då!

Alla våra alternativ hittar du i menyn!

Oscars församling har gjort en gemensam folder med Engelbrekts församling samt Hedvig Eleonora församling med alla alternativ på Östermlam. Vill du se årets folder i sin helhet kan du läsa den här: Folder 2020

Hittar du inget alternativ som passar dig kan du gå in på www.svenskakyrkan.se/konfirmation för att hitta alla olika alternativ som finns runt om i Sverige. Och det här kanske du som konfirmand känner igen dig i:

Vad gör man under konfirmandtiden?

Att konfirmera sig handlar om att ha roligt och träffa nya kompisar. Men det är också ett tillfälle att prata om stora och spännande frågor. Vad har Gud med mig att göra? Vad är meningen med livet? Vem var Jesus och vad stod han för?

Att gå och konfirmationsläsa är ett erbjudande till alla som är nyfikna på vad kristen tro är och står för. Under din konformationstid får du genom diskussioner, dramaövningar, lekar, filmer, gudstjänster och andra aktiviteter möjlighet att fundera kring vem du själv är och vad du tror på. Du får möjlighet att diskutera spännande livsfrågor, frågor som är alldeles för viktiga för att inte ställas och samtala om. Du är välkommen att delta både om du tror på Gud eller om du tvivlar. Huvudsaken är att du är nyfiken på den kristna tron.

Konfirmation och dop hör ihop

Ordet konfirmation kommer från latinets confirmare som betyder bekräfta. I konfirmationen bekräftar Gud ditt dop och du får tillfälle att säga ”ja” till Gud och ditt dop. Dopet berättar att du aldrig är ensam och att du är en del av en gemenskap som sträcker sig över hela jorden. Är man inte döpt när man börjar som konfirmand så döps man under sin konfirmationstid. Den som inte redan tillhör Svenska kyrkan tas då upp i kyrkan.

Har du behov av särskilt stöd på grund av någon form av funktionsnedsättning, kontakta oss så samtalar vi om vilket av våra alternativ som passar dig bäst. Läs mer här!

Inom församlingen erbjuder vi även konfirmation för vuxna! Välkommen att kontakta Oscars församlingsexpedition på telefon 08-442 51 00 för mer information.